2020 Marokko 24 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 24 november 2020

Het is altijd weer mooi zoals de zon de bergen in vuur en vlam zet.

Vanmorgen heeft Co ons buitenkleed schoongemaakt, nu is-ie weer blauw i.p.v. grijs. De katten zijn altijd wel in voor een speeltje, en lopen gretig achter een stokje aan.

Vandaag is het pré-marktdag in Tafraoute. Wij gaan er naar toe om spullen in te slaan voor onze soep. We proberen te appen met Ramzi, maar het 06-nummer dat op het bord bij de weg staat is niet verbonden met whatsapp. We dachten misschien kan hij een taxi sturen vanuit Tafraoute, waar hij alle dagen naar toe gaat.

We lopen naar de weg en dan naar de rotonde. Vandaag zullen er vast en zeker wel taxi’s rijden. En ja hoor, als we op 100 meter van de rotonde zijn zien we twee taxi’s uit de Ammelne vallei komen. Co zegt, als het een goede taxichauffeur is ziet hij ons zwaaien vanuit zijn ooghoeken. En ja hoor, de laatste taxi stopt en keert om om ons op te pikken. 14DH betalen we bij aankomst in het dorp.

We komen langs het Magasin, we gaan kijken of hij zwarte kit heeft. Wel witte en bruine, maar geen zwarte. Maar dan toch, ja nog één zwarte. De datum die er op staat is van 2017, oei. De man maakt een geruststellend gebaar, zo van, die zal gerust nog wel goed zijn hoor. Maar als hij hem heeft opengesneden en met een spijker er in poert komt hij niet verder, het is helemaal verhard. Jammer, hij had er maar eentje in het zwart. Wordt vervolgd.

We lopen naar de moskee aan de andere kant van de brug. Daar zit meestal een biologische groenteboer, maar hij is er niet. Dan lopen we naar onze slager om vlees te bestellen, wat we straks oppikken. Het stoofvlees wordt keurig in stukjes gesneden voor ons.

We lopen naar de markt, naar de groente- en fruithal. Het is bijzonder rustig, zo net na de middag. We slaan groente en fruit in en halen het vlees op. Pinnen nog even geld bij het postkantoor en lopen dan terug naar de taxi’s.

In de taxi zit ook het dove mijnheertje waar we op de markt altijd onze heerlijke munt kopen. Hij vertelt een heel verhaal in gebarentaal, een deel kunnen we volgen, maar niet alles. Bij de rotonde stopt de taxi en wij moeten uitstappen. Hij gaat niet onze kant van de Ammelne vallei op, dus moeten we het laatste stuk lopen.

Hier hadden we niet op gerekend, het is 1km lopen, met zware tassen en vlees erin. Maar het is niet anders.

Na het marktbezoek nemen we ons gemak, zo ook de katten. Ze willen ontzettend graag op schoot en ondernemen meerdere pogingen tot dat doel. Ze willen ook heel erg graag naar binnen in onze camper, maar dat willen we ook niet. Op een gegeven moment zitten er twee katten boven op de motorkap, dat mag ook al niet van ons. Verder zijn ze wel lief, en ze snorren heel wat af als we ze aaien.

De bouillon genereert een eiwitlaag als het net aan de kook is. Dat scheppen wij er af, de katten waren er erg blij mee. Het ging smikkelend en smullend op. 

De dag begon met sluierbewolking maar gaandeweg werd de lucht weer blauw, met een lekker temperatuurtje.


Terug naar 23 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 25 november