2020 Marokko 23 december

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 23 december 2020: Aourir

En weer is het woensdag/marktdag. Ook wij zijn natuurlijk van de partij, deze keer gaan we lopend naar het dorp, 5,5km, en terug met een taxi.

Om 11uur lopen we die kant op. We steken de weg over en lopen via een voetpad omhoog, hoog boven de weg.

We komen uit boven in de wijk Assersif, we lopen tussen de huizen door. Als we een hoek omslaan worden we door een waakse hond verwelkomd. We moeten daar wel langs maar durven het niet. Er komt een mevrouw aangelopen met een kind op haar rug. 

Ze gebaart naar ons dat we terug moeten, nee, daar komen we net vandaan, we willen naar de souk. Ze loopt met ons mee om het huis heen, we lopen op die manier over een erf. Om de andere hoek van het huis is daar de hond weer, maar nu hoeven we er niet langs, shukran.

We lopen regelmatig langs cactussen die, net als we overal hebben gezien, in slechte staat verkeren. Op één van de cactussen, bijna vergaan, zien we toch weer nieuw leven ontspruiten.

We lopen naar de weg, dat loopt prettiger als door de rivier. Er is genoeg te zien. Iemand heeft zijn bedrijf leuk weergegeven op de muur, het is duidelijk wat voor bedrijf het is. In een gebouw wat nog niet gereed is, is de winkel al volop in bedrijf. Tussen de huizen scharrelen schapen hun kostje bij elkaar. Langs de weg staan drie auto’s die daar al heel lang staan, gezien het vuil en stof wat er omheen ligt. Ook de depannage auto wordt niet meer gebruikt, hij heeft zelf panne.

We komen langs het kerkhof, er staat een redelijk nieuw grafhuis op, een marabout. De moskee ertegenover is fotogeniek, zo tegen die blauwe lucht.

We komen langs een patisserie, de oven is stille getuige van de versheid van de aangeboden waar, ze maken hun eigen producten. Een man zit voor zijn bedrijf te wachten op klanten. Hij is heel soepel, gezien het been wat rust op zijn knie. Ik red dat niet, het been dan zo plat neerleggen. De terrasjes zijn goed bezet, voornamelijk door mannen.

Bij de brug is er een plantenwinkel, nou ja winkel, het is een openlucht gebeuren. Zal dat allemaal blijven staan als de winkel ‘dicht’ is? 

We pauzeren onze wandeling bij de patisserie met het oranje zeil en de oranje tafeltjes. Hier nemen we een stuk cake tot ons en een heerlijke yoghurt smoothie met avocado en fruit. Zo, kunnen we er weer even tegen.

We lopen via de kleine markt bij de rotonde naar de ‘echte’ souk. Op de kleine markt worden voornamelijk kippen verkocht, er loopt zelfs een heuse kalkoen rond. Het is druk op straat en op de markt.

We doen onze inkopen, hobbelen wat rond en gaan daarna op zoek naar een taxi, een mix transport. Lahsen vertelde dat een wit busje naar Alma gaat, het eerste dorp na de camping, en de groene busjes gaan naar Immouzer. We vermoeden dat die ons niet mee willen hebben, want dan is, als wij uitgestapt zijn, een plek te lang onbezet.

Dus gaan we op zoek naar een wit busje, laten die er nu net niet staan. We kunnen mee met een andere taxi voor 50DH, nee, Lahsen vertelde dat we 5DH p.p. betalen met het Alma busje. 50DH is natuurlijk voor ons niet veel, maar met zo’n mix-transport-busje mee vinden we veel leuker.

We lopen naar het dorp, daar staan ook allerlei busjes. We vinden daar wel de groene busjes, maar geen witte. Misschien is-ie net onderweg. We schieten een taxi aan, en voor 20DH mogen we mee, ook goed, kunnen we naar huis. Om 14uur zijn we weer terug op honk en nemen onze rust in het zonnetje.


Terug naar 22 december
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 24 december