2021 Marokko 2 t/m 4 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zaterdag 2 januari t/m maandag 4 januari 2021: Aourir

De zaterdag kabbelde rustig voort, zo ook de zondag. En wij gingen mooi mee met de flow. Het enige verschil tussen de twee dagen was dat we op zaterdag aan het einde van de middag naar het dorp gefietst zijn en dat we op zondag een stukje gewandeld hebben. 

Zaterdag hebben we in het dorp een half uurtje op de brug gestaan, kijkend naar de wereld die aan ons voorbij trok, en dat was erg leuk, wat een volk kwam er langs. De school ging net uit, een paar toeristen kochten iets bij de tajine-winkel, inwoners van Aourir wisten de marktkramen en de visboer prima te vinden, en het was één lange stroom van auto’s.

Zondag wandelden we vanaf de camping rechtsaf de weg op, iets verderop kun je linksaf een pad op dat omhoog gaat. Je komt uiteindelijk uit in de wijk Assersif. Toen we op het pad omhoog liepen hoorden we beneden op de weg iemand toeteren. Er ging een auto voorbij met een zwaaiende arm uit het raam. We vermoeden dat het Rachid was. 

Toen we later terug liepen over de weg kwam hij weer langsrijden. Iets verderop stopte hij, of we mee wilden rijden. Dat is goed hoor. Hij zette ons keurig af voor de camping, shukran.

Maandag 4 januari om 10uur belt Lahcen met DHL Marokko. hij legt het probleem van ons pakket voor, maar hij moet de douane in Casablanca bellen en krijgt een telefoonnummer.

De douane geeft aan dat er invoerrechten betaald moeten worden, dat dan pas het pakket wordt vrijgegeven. Maar dat wisten we al, alleen hoe doen we dat. We moeten een email sturen met Co zijn naam en paspoort naar een e-mailadres dat Lahcen opgeschreven heeft.

Inmiddels zijn Ingrid en Willy voorgereden, we zouden naar de stad gaan voor boodschappen. We zeggen tegen Lahcen dat we langs de DHL gaan en daar niet eerder vertrekken voor ze actie hebben ondernomen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ga met Willy het kantoor binnen, Willy spreekt goed Frans. De mevrouw staat er weer die ons vorige week dinsdag al zou terugbellen, wat ze niet heeft gedaan.

Maar we blijven vriendelijk en geven haar het track-en-trace nummer. Ze kijkt in de computer en fronst haar voorhoofd. Willy zegt in het Frans dat het nog steeds in Casablanca ligt. Dat beaamt ze.

Ze tikt wat in de computer en pakt dan de telefoon. Ze belt met de douane in Casablanca. Kan het nu wel opeens dan? Ze moet een tijdje wachten en gebaart naar ons dat we op het bankje plaats kunnen nemen. Dan kan ze intussen een andere klant helpen.

Dat is ook zoiets, er mogen maar twee mensen naar binnen, dus die andere klant moest buiten wachten. Als wij op het bankje zitten mag ze wel naar binnen, qua afstand houdt het niet over, maar alla, een kniesoor die daar op let.

De DHL mevrouw praat in het Arabisch met de douane, maar we horen ‘Holland’ en ‘campingcar’ langskomen. Dat weet ze dus nog, dat ik verteld heb dat het een onderdeel voor onze camper is.

Even later vertelt ze dat het pakket over 2 dagen hier is, bij de DHL vestiging. Ik zeg, 2 weken geleden vertelde uw collega dat het 4 dagen ging duren, daarna was het nog eens 4 dagen. Nu is het 2 dagen, Insjallah. We gaan het zien, wordt vervolgd.

Daarna rijden we de stad in en stoppen bij de Uniprix. We zijn hier nog nooit geweest. Ik loop achter Ingrid aan naar binnen. Wat een leuke winkel, het is net zoiets als de Chinese winkels in Spanje. Ik wil hier nog wel eens naar terug.

Daarna belanden we bij een Carrefour, een kleinere winkel dan de nieuwe waar we een paar keer geweest zijn. Maar ook hier is alles te verkrijgen.

Op de terugweg pauzeren we in Aourir bij de patisserie voor een kopje thee/koffie met wat lekkers. Tegen 14uur zijn we terug bij de camper en eten we nog een kleinigheidje.

Het was vandaag de gehele dag bewolkt, 18º, de wind maakte het wat frisjes.

Het wordt de komende dagen behoorlijk minder weer, is voorspeld, met regen. Wie weet er nog leuke films die we kunnen downloaden op Netflix? Wat hebben we gezien en vonden we leuk: The boy who harnesed the wind, Outlander, the Crown. Geen science fiction, dat spreekt ons totaal niet aan. Romantische films spreken ons ook wel aan, we hebben zakdoeken in huis, haha. 


Terug naar 1 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 5 januari