2020 Marokko 18 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 18 november 2020

De camping ligt langs een druk bereden weg, maar ’s nachts heb je daar gelukkig geen last van, en overdag heb je er eigenlijk alleen erg in als er een oude vrachtwagen omhoog rijdt, dan volgt even later de lucht van de rookwolk/diesel.

De lucht ziet weer blauw, maar vandaag is het, de eerste keer sinds we hier zijn, lekker om in de zon te verblijven.

Om 10uur rijden we met Ingrid en Willy naar het dorp, er is markt. De markt van Aourir hebben we nog nooit bezocht. 

Er is nog net een plekje vrij voor de auto net over de rotonde. Als we uitstappen is er een mannetje die het vuil achter de auto weg begint te vegen, er lag inderdaad wel het één en ander, sjoekran.

Ook op deze markt is er natuurlijk van alles te koop. We lopen via het  non-food gedeelte langzaam naar de food afdeling. Het is nog vroeg en niet druk, dat is wel fijn zo. We dragen mondkapjes, net als veel andere mensen. Maar ook hier weer mensen zonder mondkapjes of half gedragen. We zien zowaar een aantal Europeanen rondlopen, 5 echtparen.

Er zijn grote, lange tafels met ‘kleding met ervaring’, waar een aantal vrouwen de waar aan het keuren zijn. Bij een kraam hangen er geruite schortjes en iets nog kleiners. Als ik kijk zijn het platte, stoffen tasjes voor onder een djellaba. Heb ik nog niet eerder te koop gezien. Ze hangen links op de foto.

En natuurlijk zijn daar de snoepwinkels voor mannen en jongetjes; de kramen met bakjes met onderdelen en van alles en nog wat. 

Verderop de kramen met kruiden en granen, altijd een kleurrijk geheel. Je ziet ook verkopers met ludieke oplossingen voor schaduw, helaas geen foto’s er van.

Hier en daar worden er nog kramen bevoorraad, dus moet er af en toe een autootje tussen de kramen door, wat met veel geschreeuw, hulp en gemanoeuvreer lukt. Een parasol even opzij houden en hij kan weer verder.

De markt van Taroudant vinden wij erg leuk, op deze markt is het groente- en fruitgedeelte een beetje identiek, met hoog opgetaste stapels groente, waar de marktman in of zelfs op zit.

We kopen twee stuks fruit, een Kaki, en het zakje was al dicht geknoopt toen ik ook nog een avocado wilde. Co probeert het Marokkaanse knoopje eruit te krijgen maar dat lukt niet. De verkoper pakt het zakje aan en laat zien hoe hij het knoopje maakt en daarna weer los maakt. Het ziet er simpel uit, maar we kunnen nooit het begin van het knoopje vinden als we weer thuis zijn.

Ook hier is de ouderwetse bascule met gewichten veelal in gebruik. Je doet je groente en/of fruit in een teiltje en dat wordt dan gewogen op de bascule met in een andere teil het tegengewicht.

We vinden het een leuke markt met een goede sfeer. Heel kleurrijk ook, maar ja dat is elke groente- en fruitmarkt wel. Al de aangeboden waar ziet er goed uit.

Het valt op hoeveel parasols er gebruikt worden die, zo te zien, al heel wat jaartjes meegaan.

De granaatappel is nu volop verkrijgbaar, dus we kopen er een paar. Een kilo mevrouw? Nee joh, we zijn maar met zijn tweetjes, en we hebben al appeltjes, mandarijnen, Kaki’s en kiwi’s. We moeten het ook allemaal nog opeten, doe er maar twee.

Tegen 11uur begint het drukker te worden, we hebben allemaal onze spulletjes kunnen kopen dus gaan we terug naar de camping. Aan de andere kant van de rotonde is het druk, daar zitten ook nog een paar marktkooplui met waren.

’s Middags nemen we onze rust in de schaduw maar later is het zonnetje zo lekker dat we er in kunnen zitten. Co poetst en passant de kunststof ramen met Brasso, ze knappen er heerlijk van op. 

Tegen 16uur gaan we nog even buurten, de keuze is gauw gemaakt, we gaan voor een babbeltje naar Ingrid en Willy deze keer, haha.

De dag is weer omgevlogen, Aourir heeft een leuke souk.


Terug naar 17 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 19 november