2020 Marokko 18 december

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Vrijdag 18 december 2020: Aourir

We starten deze zonnige dag weer rustig op, even internetten bij het restaurant, de gebruikelijke dingen.

Om 11uur rijden we met Willy en Ingrid naar Agadir, we gaan de douane met een bezoekje verblijden. We willen allen het verblijf voor onze camper verlengen, wat door de overheid is gesteld tot 31 december dit jaar.

Bij aankomst bij Agadir neem je, vlak voor de stad, de 1e afslag naar rechts. Op de rotonde ga je linksaf (3/4) en dan stop je bij een rond gebouw, hier is de haven douane gevestigd.

Op de parking staan een aantal oude auto’s met een A4 voor het raam  dat ze te koop zijn. De meeste als oud ijzer, misschien in beslag genomen of zoiets.

We lopen naar het gebouw en Willy gaat als eerste naar binnen met zijn papieren en vraagt om een verlenging. De dame achter de balie zegt direct: vanaf 22 december is dat mogelijk. Dus met 10 seconden stonden we weer buiten. Ik zeg tegen de anderen, wat maakt het nu uit of we het nu regelen of a.s. dinsdag? We lachen er om en komen dinsdag terug, in discussie gaan met een ambtenaar heeft toch geen zin, haha.

Ingrid vraagt zullen we naar souk el Had gaan, de grote markthallen? Maar Co zegt, ik wil wel eens bij die nieuwe Carrefour kijken. Ingrid vertelde daarover dat op 9 januari, na sluiting van de Atacadao die er eerst stond, de boel gesloopt werd en dat vorige maand, dus na 10 maanden bouwen, de Carrefour zijn deuren geopend heeft. 

Als we bij het complex aankomen zien we nog meer nieuwe winkels, die in diezelfde tijd gebouwd zijn. De parkeerplaats is redelijk gevuld met auto’s.

Bij binnenkomst en betreden van de winkel moeten we door een wasstraat lopen, zo lijkt het tenminste, het is een ‘Sani box’. Co zegt, wat is dit nou, moeten we er door? Ja, wij links, de winkelkar rechts. Er komt gelukkig niets over ons heen, maar de kar is helemaal nat van het desinfectiemiddel.

Het is een mooie, ruime winkel. Het ziet er wat luxer uit dan de Marjanes. Bij de kleding ligt een houten vloer en de kleding wordt allemaal aangelicht met spotjes met ledverlichting. Ook bij de make-up afdeling ziet het er sfeervol uit.

De food afdeling is prima voor elkaar, de groenten en fruit zien er goed uit. We slaan wat spullen in en omdat het inmiddels etenstijd is eten we iets bij de traiteur in de winkel. Groenten, een paar gehaktballetjes en gebakken aardappeltjes, en dat voor de prijs van 56DH. We hebben wel eens lekkerder gegeten, maar allah, het vult.

Er is een aparte afdeling waar ze varkensvlees verkopen, snijvlees voor op brood en zo. Er is een gedeelte waar sterke drank verkocht wordt. En op de groenteafdeling is een deel met biologische producten. Niet alles is er biologisch, maar dit hebben we nog niet gezien in Marokko.

De Carrefour ligt t.o.v. Aourir helemaal aan de andere kant van Agadir, dus we rijden een lange weg terug over de rondweg, de N1. Langs deze weg zitten heel veel autobedrijven, de meeste automerken zijn wel vertegenwoordigd in Agadir. Zo ook Fiat, M A N, Iveco, etc.

Terug bij de camper nemen we onze rust en genieten van het zonnetje. En zo is er weer een dag omgevlogen.


Terug naar 17 december
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 19 en 20 december