2020 Marokko 17 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 17 november 2020

De hemel is helder en blauw, en even later komt het zonnetje boven de bergen uit. In het begin is het goed uit te houden in de zon, maar dan draaien we de luifel uit.

Tegen half 11 rijden we met Ingrid en Willy in hun auto naar Agadir, naar Souk-el-Had, de grote markthallen.

Het groente- en fruitgedeelte is op de schop. Dat houdt in dat de groente en fruit nu buiten op de parkeerplaats is gesitueerd, in een provisorisch onderkomen. Dat resulteert ook in minder parkeergelegenheid. Er is nu alleen nog ruimte op de strook naast de rivier. Er staan nu ‘losse’ parkeerwachten, die je natuurlijk allemaal graag op hun deel wil hebben. We parkeren daar waar we gemakkelijk de stoep op kunnen rijden.

We lopen door het groente- en fruitgedeelte naar de markthal, net als in de auto, met een mondkapje op. Het gedeelte dat gerenoveerd wordt is omhekt, en er wordt driftig gewerkt. Een deel is al klaar. De verkooptafels worden opnieuw van beton voorzien, met een verse tegellaag er op. 

We lopen een rondje door de hallen en doen wat inkopen, o.a. die heerlijke verse munt voor in de thee en Marokkaanse pinda’s. We doen een kopje thee/koffie/jus d’orange bij een punt waar het niet druk is. De meeste mensen lopen met een mondkapje op, maar er zijn er ook  diverse die niets dragen en heel veel die het onder de neus dragen.

In deze markthallen kun je werkelijk alles kopen wat je nodig hebt, je kunt je huis inrichten als je dat wilt, want er is ook een meubelafdeling.

Ingrid haakt dromenvangers en op de markt koopt ze een kwastje om het geheel af te maken. We kopen nog wat groente en fruit om daarna weer teug te keren naar de campers. 

We stoppen onderweg bij een winkeltje waar Ingrid nog iets moet kopen. Op de parking waar we staan is een monteur bezig in een auto, even later geeft hij een dot gas en komt er een gigantische zwarte wolk uit de uitlaat, zo die is weer schoon.

Ingrid vertelt dat toen ze hier in de zomer waren ze ook op het strand zijn geweest. Ze zegt dat het heel verschillend was, de ene vrouw ging compleet in boerka het water in, een andere vrouw in een bikini die de naam ‘lapje stof’ nauwelijks eer aan deed. Willy zegt, dat was een bikiniksie. 

Tegen 13uur zijn we terug bij de camper en houden ons voor de rest van de middag gedeisd. We internetten wat bij het restaurant en liggen op rust in de schaduw van de luifel.

We zeggen dank voor alle leuke berichtjes die we mogen ontvangen in ons gastenboek en via de email, dat is goed om te lezen.


Terug naar 16 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 18 november