2020 Marokko 12 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Donderdag 12 november: Marrakech

De dag begint bewolkt, en blijft dat ook de rest van de dag. Maar de temperatuur is prima.

Vandaag zijn alle vloerluiken aan de beurt. De inhoud gaat eruit en wordt schoongemaakt, evenals de bak zelf. In één van die luiken zitten onze wandelschoenen en die zijn zeker aan een schoonmaakbeurt toe.

Eerst de dweil erlangs, al het stof van Tafraoute haal ik er af. Op een camperbeurs in Duitsland hebben we ooit een ‘wondermiddeltje’ gekocht, tenminste zo kwam het over toen de man het uitsmeerde op onze schoenen. Het heet ‘mr-shoe-shine’ en is gemaakt op plantaardige basis, zonder synthetische stoffen en conserveringsmiddelen. Dat sprak ons toen erg aan.

Dus na de schoenen schoongemaakt te hebben ging het ‘leervet’ er op, ze zien er weer uit als nieuw. Op de foto’s zijn de donkere schoenen behandeld, wat een verschil, een echte before and after. Bijna zonde om er weer op te gaan wandelen, haha. Het leervet is neutraal van kleur en kan gebruikt worden op leer, kunststof, hout en steen. Co heeft aan de buitenkant van de camper ook de kunststof handgrepen ermee ingesmeerd, ze werden weer mooi zwart. Onderwijl heeft Co de garage schoon gemaakt en opnieuw ingedeeld.

Verder waren vandaag ook de watertanks aan de beurt. De schoonwatertank hebben we helemaal gevuld en gisteravond heeft Co er een buisje Steradent in gegooid, als je het doet moet je het goed doen, toch? Er kwam schuimend water uit de kranen, die we ook gelijk hebben doorgespoeld. 

Einde van de middag hebben we de tank geleegd en een beetje water er weer in gedaan. Toen heeft Co met een dweiltje de wanden en de sensoren schoongemaakt. Daarna 2x helemaal gevuld met schoon water en weer leeg laten lopen. De sensoren zijn nog nooit zo schoon geweest.

De vuilwatertank kreeg een reiniging met Steradent en chloortabletten. Ook daar heeft Co de sensoren van gereinigd. Daarna ging de slang erin om de wanden goed schoon te spuiten. Ik moet zeggen dat het water wat in de schoonwatertank zat er nog goed helder uit zag, er was geen viezigheid of alg groei, maar toch hebben we de boel maar vervangen.

Gisteren heeft Co nog een project afgerond. Zoals alle camperaars wel zullen ervaren, de ‘plankjes’ in de koelkast zijn nu niet bepaald stevig. Die van ons vertoonden al enige tijd barstjes tot een grote barst. Je kon er eigenlijk niets zwaars meer op zetten. Nu heeft Co aluminium u-profielen onder de voorste rand gezet. Daarvoor heeft hij eerst van die rand een stuk afgezaagd, anders paste het geheel niet. Nu wordt de plank aan drie kanten geklemd zoals normaal, maar aan de voorkant extra gestut. Op de foto zie je de dekseltjes met bakingsoda, de stank begint al wat af te nemen.

’s Avonds lopen we naar het zwembad en restaurant. Co om zijn krantje op te halen via de wifi van de camping, ik om wat foto’s te maken. Het ziet er allemaal leuk uit met gekleurde lichten.

De schoonmaak klussen zijn nu wel afgerond, Co heeft nog een paar projectjes op papier staan, maar dat hoeft niet allemaal direct te gebeuren. Morgen gaat de camper voor een beurt naar de Fiat garage. De dag was weer rond vol.

’s Middags en in het begin van de avond heeft het nog een beetje geregend, het werd amper nat, maar toch.

Vandaag zijn op de camping de Nederlandse campers gecheckt. De motoren werden gestart en waar het beveiligingssysteem niet duidelijk was werd er gebeld met de eigenaren. We zagen mannetjes lopen met gasflessen, later spraken we Jessy, er waren geen problemen gesignaleerd. Tot nu toe loopt het op rolletjes.


Terug naar 11 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 13 november