2020 Marokko 11 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 11 november: Marrakech

En ook vandaag is het mooi weer, er is een strak blauwe lucht om de dag mee te starten.

Co is ’s ochtends allerlei klusjes aan het doen, hij loopt voornamelijk met de siliconen spray rond, om het een ander wat soepeler te laten lopen. De dakluiken en uitzetramen lopen weer gesmeerd. De gereedschapskist wordt opgeruimd. De wc-pot binnen wordt in de week gezet met schoonmaak azijn. Hiervoor heeft Co allemaal vellen keukenrol in de wc-pot gelegd, tot de hele pot bedekt was. Daarna goot hij er schoonmaak azijn op, dat heeft de hele middag zo gestaan. Met als resultaat een witte en kalkvrije pot. Kleine dingetjes die het camperleven een stuk veraangenamen.

Verschil moet er zijn, ik zit lekker in het zonnetje met een puzzelboekje.

Tegen half 4 gaan we op de fiets naar de Fiat Professional in Marrakech. We hadden Jessy gemaild en gevraagd of hij weet waar de Fiat garage nu zit. Dat is vanaf hier 1 stoplicht verder dan de Marjane, dat moet niet zo moeilijk zijn. Het is een verzameling van Dacia, Renault, Nissan, Jeep en Fiat. Als ik het in maps.me opzoek vind ik de garage. Coordinaten: N31.657755, W8.018012

We fietsen een alternatieve route, via een huizenwijk met luxe woningen. Aan de wegkant allemaal voorzien van een muur met deur en poort. We zien ook hier de wachtersshuisjes voor de nachtwakers. Op de foto hieronder is het huisje wel erg basic en aan onderhoud toe, verderop stonden er mooi geschilderde hokjes. Deze huisjes staan ook in de wijk in Meknes waar we Han en Latifa hebben bezocht in januari. Zij zijn op dit moment ook al 8 maanden in Nederland, ze waren in februari naar Nederland gegaan voor 6 weken en konden ook niet terug. Ze blijven voorlopig nog even in Nederland.

We worden in de garage te woord gestaan door een vriendelijke mijnheer. Hij praat zeer rap Frans, maar op onze vraag of hij Engels spreekt schakelt hij over. Hij is vorig jaar in Nederland geweest en vindt dat we erg mooie fietsen hebben daar. We zeggen dat wij nu op de fiets zijn, oh, is het een Gazelle? Nee, het is geen Gazelle.

Vrijdag om 8.30uur kunnen we terecht met de camper. Ik vraag hoe laat het nu is. Want in het vliegtuig vertelden ze dat het in Marokko 1 uur vroeger is, waar ik het niet mee eens was. En ik heb gelijk, de beste man zegt dat het 16.15uur is, wat onze telefoon ook aangeeft. Hij zegt dat iPhone en Samsung de tijd automatisch aanpassen, ja, dat zou kunnen. Maar als ik later op de camping via wifi in Google zoek op: tijd in Nederland, geeft-ie dezelfde tijd aan als hier in Marokko.

We fietsen terug via de drukke weg, recht toe, recht aan, naar de camping. Als we terug zijn hebben we 18km gefietst.

We zitten nog even lekker buiten en zien Jessy met één van zijn huurcampers langsrijden. Hij heeft een verhuurbedrijf dat ZigZag heet. De campers zien er goed en mooi uit. www.zigzagcamper.com

We pakken een douche, er is heerlijk heet water hier, maar het is wel erg kalkrijk. Je hebt geen styling mouse nodig, je haar blijft vanzelf in model staan., haha.

Terug in de camper hoor ik de pomp lopen, terwijl er geen kraan aan is. Co zegt, oh dan pompt-ie lucht. We gooien de schoonwatertank helemaal vol, zetten alle kranen open en even later is het probleem verholpen. Wat heb ik toch een slimme man.

Nog even een paar bloemetjes op de camping. en de pauwen van dichtbij.


Terug naar 10 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 12 november