2019 Roemenië periode 01

18 juni t/m 22 juni 2019

De eerste dag van deze periode kun je direct hieronder lezen, wil je een van de andere dagen lezen klik dan op de link van die dag:
Ga naar 19 juni Ga naar 20 juni Ga naar 21 juniGa naar 22 juni

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Dinsdag 18 juni: thuis – Silvolde (NL)

Vandaag zijn we vertrokken voor een nieuwe reis, deze gaat naar Roemenië, via Oostenrijk en Hongarije.

We zijn om half 9 van huis gegaan maar moesten nog zoveel klusjes doen en adresjes bezoeken dat we uiteindelijk pas om 15uur  echt’ wegreden. Maar ja, we hebben de tijd aan boord, dus wat is dan een tijdsaanduiding, niet belangrijk eigenlijk.

We treffen een bijzonder warme dag, het is 28,5º als we wegrijden en onderweg loopt het op naar 32º. We komen uiteraard in de avondspits terecht, en als het te gek wordt zetten we TomTom op snelweg vermijden en rijden we naar de rust van het platteland.

We eindigen in Silvolde in Gelderland, op een parking bij een zwembad en sporthal. Het is drukkend warm dus we zetten gelijk alles open. Als de zon achter dikke wolken verdwijnt kunnen we alleen maar blij zijn. Nu maar hopen dat het nog afkoelt vanavond. Aan de andere kant mogen we natuurlijk niet klagen, we willen immers mooi weer.

Het is een komen en gaan van auto’s maar in de reviews van deze plek staat dat het ’s nachts een rustige plek is.

Vandaag geen foto’s, simpelweg omdat een snelweg vol met auto’s geen interessant onderwerp is.

Een vernieuwde opzet, deze ‘sub’ website van de Keizers reizen. Mijn oude programma iWeb van Apple wordt straks niet meer ondersteund dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuw programma en dat is WordPress geworden.

Een nadeel is dat ik nu altijd online moet werken, waar ik in iWeb offline alles kon maken en dan moest uploaden naar het world wide web. Een voordeel is dat ik foto’s vergroot kan laten bekijken. Dus klik op de afbeeldingen hieronder en je ziet ze groter.

Dit ga ik in de verslagen niet toepassen omdat je dan nl. alle foto’s in 1x door kunt bladeren zonder het verhaal erbij te zien. Dus zet ik aan het einde van elke dag een link naar Google Photos waar je de foto’s vergroot kunt bekijken.

Leuk dat jullie virtueel met ons mee gaan reizen, veel plezier met lezen en foto’s kijken. En een mailtje mag altijd hoor, vinden we leuk.

Woensdag 19 juni: Silvolde (NL) – Diemelsee (D)

Het was een rustige nacht, rond kwart voor 11 gingen de jongelui weg die aan het basketballen waren en toen keerde de rust weder. Met de warmte viel het ook erg mee. Het was wel vanmorgen 26º in de camper, dat dan weer wel.

We starten rustig aan de dag op en maken ons klaar om te gaan fietsen. Een route van 35km via fietsknooppunten, door de oude IJsselstreek.

We rijden eerst naar Terborg, grenzend aan Silvolde waar we staan. Het is een leuke rit door kleine  gehuchten en langs boerderijen. 

Als we thee zitten te drinken zien we in de verte een onwijs donkere lucht. Een stel mensen dat die kant op fietsten kwamen al snel terug met een bedenkelijk gezicht. Nou ja, we zien het wel, we zijn onderweg en moeten toch terug naar de camper. Het geeft wel een mooi contrast, de zon in de voorgrond en die dreigende lucht erachter.

Onwijs donkere luchten voor ons

Tegen 12uur zijn we terug bij de camper en we hebben het droog gehouden. Terwijl we de fietsen inladen begint het te spatten, maar we staan toevallig droog onder de bomen. Als we in de camper zijn om te eten begint het harder te regenen. Maar het is van korte duur en stelt niet veel voor.

Na het eten gaan we rijden, TomTom ingesteld op ‘snelwegen vermijden’. Dat resulteert in een bijzonder saaie route. Dus stellen we hem in op ‘kronkelen’.  Het is een grote graanschuur waar we door rijden, en veel velden met mais.

Dat gaat lange tijd goed tot we de kleine, smalle landwegen zat zijn en weer overgaan op ‘snelwegen vermijden’. Het is warm tot zeer warm, we meten als warmste temperatuur 34,5º.

Via campercontact vind ik een plek bij een meer, de Diemelsee, ja echt met een D. haha. De camperplek is op een parking met hoge bomen eromheen, lekker in de schaduw. Even later zitten we buiten af te koelen, lekker hier. Op het meer vaart af en toe een rondvaartboot boorbij, richting de stuwdam. Er wandelen en fietsen mensen langs, men geniet van het mooie weer.

Het laatste stuk hier naar toe was erg mooi, door berg en dal met leuke vergezichten. Ook leuk vanwege de grote wolkenpartijen in de lucht.

Hoogste punt vandaag was 504m. We hebben 230km gereden.

Donderdag 20 juni: Diemelsee – Bad Kissingen

Wederom hadden we een rustige plek uitgekozen, ondanks dat het langs een weg ligt. We hebben trouwens geen mug gehoord, maar we zijn wel helemaal lek geprikt. Zullen de ‘mitches’ overgewaaid zijn uit Schotland? Overal hebben bultjes, en ze jeuken behoorlijk. Maar, één ding is zeker, het gaat weer over.

Tegen negen uur rijden we weg, we laten drie campers achter op de parking, die kwamen gisteravond nog aan. Op de stuwdam kijken we mooi de diepte in en aan de andere kant richting de camperplek van vannacht.

Het is een leuke route, heuvelachtig, divers, groen en met mooie uitzichten. Tel daar de mooie wolkenpartijen bij op en we hebben een leuke dag gehad.

Gisteren zagen we onderweg veel aardbei verkooppunten, veelal in een grote aardbei als verkoophuis. Vandaag kwamen daar nog wat verkooppunten bij van kersen, de ‘Deutsche Süsse Kirschen’. Maar we zijn goed voorzien van aardbeien, we hebben ze vers mee van onze tuin.

We komen regelmatig mooie muurschilderingen tegen op de Duitse huizen, altijd leuk. En natuurlijk heb je hier in Duitsland ook mooie vakwerkhuizen, deze hieronder vroeg gewoon om een foto, wat een lieverdje.

We staan nog even stil naast een granenveld, met daarin een enkel klaproosje, leuke kleurencombinatie.

We eindigen in Bad Kissingen, het is er erg druk, vooral met personenauto’s. Er zit een stel in een personenauto en ik vraag of ze toevallig weg gaan, dat is het geval, dus even later staan we op hun plekje, voor een hoge boom.

Maar ja, die staat op het zuiden, en vanavond spelen de Nederlandse vrouwen en dat willen we graag zien. Als we na een wandeling terug komen komt er net een plaatsje op het middenterrein vrij dus we verkassen meteen, net op tijd want er komt iemand aan om te parkeren.

Het is een leuke wedstrijd met winst voor Nederland.

Hoogste punt 720m, 234km gereden, hoogste temperatuur 29º, het ging behoorlijk op en neer. Klik hieronder op de routekaart om het groter te zien.

Vrijdag 21 juni: Bad Kissingen – Tauberscheckenbach

Dit was een iets minder rustige plek. Vanwege het mooie weer bleven andere camperaars laat buiten, praten en doen. Gelukkig begon het rond kwart voor 11 te regenen en werd het rap rustig. Vanmorgen rond 6 uur reden er al auto’s af en aan. Meestal zijn we dan al wakker hoor.

Om kwart over 9 gaan we wandelen, we gaan naar het beursterrein van Bad Kissingen. Daar is een treffen dat ‘Abenteuer Allrad’ heet. We hebben weer een hoop leuke dingen gezien.

Tegen 15uur zijn we weer terug bij de camper, terug zijn we met de bus gegaan. Het was heen 4,9km lopen, best wel pittig klimmen en het was al vroeg warm. Het klimmen was gelukkig in de schaduw van de bomen. Na een dag lopen op zo’n beurs wilden de voetjes even niet meer en dan bied de shuttle bus uitkomst.

Om 16uur rijden we weg van deze camperplek, we gaan verder naar het zuiden. Ons volgende bezoekpunt is een tankstation langs de snelweg om daar een Go-Box te halen, vanwege het feit dat we zwaarder zijn dan 3500kg. Dan is een autovignet niet toereikend en heb je een Go-Box nodig, dan betaal je tol per gereden kilometer op een tolweg. Nu zijn we niet van plan om tolwegen te rijden, maar als we er per ongeluk op zouden komen zijn we voorzien van….. We hebben ons bankrekeningnummer er aan gehangen dus hoeven we niet op te laden met een saldo en lopen we niet het risico dat het tegoed niet toereikend is, met allerlei piepjes tot gevolg. Ik heb een aparte pagina gemaakt over dit fenomeen. 

We hebben TomTom weer op kronkelen gezet en dat doen we, door een mooi heuvelachtig landschap en we komen door allerlei dorpjes met leuke namen. We zien best wel vaak nog sigarettenautomaten, in Nederland kom je die niet meer tegen.

Ik zie in Campercontact een leuke camperplek in Tauberzell, iemand schreef daar in de reviews:

‘Prachtige en rustige plek, geen voorzieningen, maar dat is niet erg. Geweldig genoten van de rust, we stonden met 5 andere bofkonten.’

Daar wilden wij ook wel even boffen. Maar wij boften helemaal niet, want er stond een hele grote feesttent en er klonk zware basmuziek. Bij navraag blijken er wijnfeesten te zijn, t/m zondag. Vanavond duurt het feest tot 3uur, de muziek zou wel iets eerder stoppen, om half 2. We mochten ook gast zijn op het feest. Nee dank u, we gaan wel een andere plek zoeken. Jammer want het zag er wel leuk uit.

We rijden ca. 5km verder en komen in het plaatsje Tauberscheckenbach, een mondvol. Via maps.me vind ik een plekje langs de rivier, via een smalle weg/pad. Het is min of meer een fietspad en een pad voor de boeren om bij de landerijen te komen. Prima voor ons.

Ik ben zomaar voor het eerst sinds we de gps gebruiken vergeten om de rit op te nemen. Dus geen hoogste punt vandaag te vermelden. Het werd uiteindelijk 24º, een lekker temperatuurtje. Tijdens ons beursbezoek was de zon gelukkig regelmatig achter de wolken, wel net zo lekker, hij brandde er pittig op los.

Vrijdag 22 juni: Tauberscheckenbach – Neresheim

Het was hier heerlijk rustig, wat zal ik het verslag toch vaak beginnen zo, maar wel wensbaar. Tegen half 10 rijden we pas weg.

We vervolgen onze weg over de Romantische Strasse en komen onderlangs Rothburg a/d Tauber. Dit plaatsje hebben we een aantal jaren eerder al bezocht dus gaan we verder zonder bezoek. 

De route blijft leuk, groen en heuvelachtig. Ook aan de Romantische strasse ligt het plaatsje Dinkelsbühl. Toen we daar aankwamen stond er een bordje ‘Schönste Altstadt Deutschland’. Dus eerst eens op de rem, want wat gaan we tegenkomen. Zullen we een route buitenom in TomTom zetten? Nee, we zien het wel. 

Dus kwamen we onder de poort door (3,4m doorrijhoogte) en keken onze ogen uit, wat mooi hier, de titel meer dan waard. Aan de andere kant reden we onder een andere poort uit en hebben eerst eens een parkeerplaats bezocht, bij de plaatselijke bank. 

Daarna zijn we nog een keer door het plaatsje heen gewandeld, dan zie je toch meer hè. De huizen zijn prachtig gerestaureerd, veelal zakelijke panden, maar dat mag de pret niet drukken. Je ziet hier veel de met krijt geschreven bezweringen boven de deur staan. En veel mooie, sierlijke uithangborden.

Terug bij de camper rijden we naar de plaatselijke camperplek om bij de sanizuil onze wc te legen en we kunnen er onze watertank vullen, 100L voor €1,00.

Na het eten begint het zachtjes te regenen maar dat gaat allengs harder. We stoppen zelfs een keertje om het af te wachten, zoveel water valt er. Daarom zoeken we ons op tijd een plekje en vinden dat in Neresheim bij een oud station. Er zijn hier 5 camperplekken maar er kunnen er nog veel meer staan. Boven op de heuvel staat een immens klooster van de Samaritanen.

Na het eten, als het eventjes droog is, lopen we de heuvel op om het van dichterbij te bekijken. Het ziet er erg mooi uit van de buitenkant, de binnenkant is niet te bezichtigen, het is immers zaterdagavond. Er is ook een restaurant met redelijke prijzen, maar ook die is gesloten.

Als we terug zijn begint het weer te regenen, de boeren hebben hier niet te klagen.

Hoogste punt vandaag 650m, warmste temperatuur 22º, we hebben 102km gereden.

Terug naar ‘Overzicht
Naar ‘Coordinaten
Naar ‘Route

Verder naar
periode 02