Reizen met onze spaceshuttle

Welkom op onze site: de Keizers reizen.


Er zijn al veel sites over camperen in binnen- en buitenland en ook wij willen graag onze ervaringen met jullie delen.

We zijn deze site gestart naar aanleiding van onze eerste overwinteringsreis met onze Carthago Chic C-line 4.9 in 2013 naar Marokko.


Kom gewoon af en toe even ‘neuzen’ of we het verslag hebben bijgewerkt.

De ene keer zal het dagelijks zijn een andere keer duurt het misschien iets langer, het is net wanneer we kunnen internetten.

Veel leesplezier. We zouden het leuk vinden als je een reactie achterlaat in ons gastenboek.


Waar zijn wij nu? Wij zijn thuis, we hopen half december af te reizen naar het zonnige zuiden met als einddoel Marokko.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer we weer op reis gaan?

Stuur dan even een mail dan zet ik je op onze lijst.Klik op de foto om een leuk filmpje te zien, het is in elkaar gezet door Patrick Brinkman, werkzaam bij Stijkel Campers in Harderwijk, de dealer van onze camper.

De foto’s zijn door ons zelf gemaakt en door Hannie Bloed, één van de twee vrouwen waar wij een aantal jaren mee hebben samen gereisd.

This is how it feels like.
2018-2019

Half december is het plan om af te reizen naar het zonnige zuiden met als einddoel Marokko, dat heerlijke en diverse land met zijn heerlijke bevolking. En vergeet niet het warme zonnetje.


2018

Overwinteringsreis in Marokko, wat is het toch een heerlijk land om door te reizen. Een extra toevoeging aan deze reis was het overnachten bij families op hun erf, dat vonden we heel leuk. Lees hier het verslag.


2017

Duitsland. Op 1 september zijn we vertrokken naar Düsseldorf voor de jaarlijkse caravan- en camperbeurs, de grootste van Europa. Daarna zijn we verder zuidwaarts gereden naar de Moezel, waar we kleine week hebben vertoeft. Lees hier het verslag.


2016-2017

Canada/Amerika/Mexico

Op dinsdag 17 mei 2016 is onze camper verscheept naar Halifax in Canada, zelf zijn we op 24 mei via Londen en St. John’s naar Halifax gevlogen. Zie hier ons verslag en foto’s. En lees hier de pagina met onze voorbereidingen voor deze reis.


Onze camper was op 28 mei aangekomen in Halifax, na een tocht van 10 dagen over de grote oceaan. We hebben eerst rondgereden door Nova Scotia, qua oppervlakte iets groter dan Nederland, toen New Brunswick, Quebec, Ontario, Manitoba, Saskatchewan, Alberta, British Columbia, Yukon, Alaska, Yukon, British Columbia, Alaska, British Columbia, Vancouver Island, dat zijn de staten waar we in Canada door heen gereden zijn.


Na Canada en Alaska zijn we via de staat Washington de USA binnengekomen en ‘eventjes’ door Idaho gereden naar Montana. Via Wyoming, South Dakota, Nebraska, Colorado, Utah, Arizona, Nevada en California zijn we naar Baja California, Mexico gereden en daar met de ferry overgestoken naar het vasteland van Mexico. De maand januari zijn we thuis geweest om daarna onze reis weer te vervolgen. Onze camper stond op Pepe’s RV park in Tepotzotlán bij Mexico City. Eind maart zijn we de grens weer terug overgestoken naar Amerika, naar Texas. Via Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Mississippi, Alabama, Georgia, weer Tennessee, North Carolina, Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Delaware zijn we aangekomen in de staat Maryland voor het retour verschepen van onze camper vanuit Baltimore. Van de 52 staten van Amerika hebben we er 30 ‘gedaan’.


Op 8 mei 2017 hebben we onze camper ingeleverd in de haven van Baltimore via een NL maatschappij, B&B Expeditie, dat scheelde ca. €800 met Seabridge. De boot is op 15 mei vertrokken en kwam op 25 mei aan in Antwerpen. Op 31 mei mochten we onze camper ophalen.


2016

Marokko

We zijn voor de 4e keer naar Marokko geweest, lekker genieten van het mooie weer en het mooie land.


2015

In november zijn we naar Sri Lanka geweest, zonder camper, we zijn daar gaan backpacken. Eens heel iets anders, het is een prachtig land om te verblijven en rond te trekken. We zijn er 17 dagen geweest en dat vonden we genoeg, vanwege de klamme warmte en de muggen.


2015

We zijn terug van onze reis door Groot-Brittannie. We zijn overgestoken van Hoek van Holland naar Harwich. Dwars door Engeland voor de overtocht van Holyhead naar Dublin. In Noord-Ierland hebben we 29 campings gecontroleerd voor de ACSI. Toen zijn we via Larne-Cairnryan overgestoken naar Schotland en doorgereden naar Noord-Engeland voor nog eens 26 campings in het noorden van Engeland, vooral het Lakedistrict. Toen we weer vrij waren zijn we naar Schotland gereden om de dolfijnen van Chanonry Point te bezoeken, daar zijn we 12 dagen geweest. We hadden minder mooi weer dan vorig jaar maar we hebben ons prima vermaakt.


2014-2015

We hebben overwinterd in Marokko en dat was weer erg leuk.

Ons maatje Cees, waar we de eerste twee jaar mee door Marokko gereisd hebben is op 21 september 2014 overleden aan kanker.

We hebben een in memoriam pagina voor hem gemaakt en op 21 maart 2015 hebben we een deel van Cees zijn as uitgestrooid in Bou Ahmed.

Deze winter hebben we samen met Hannie en Nanda door Marokko gereisd, twee Nederlandse vrouwen die we vorig jaar daar hebben ontmoet. Het was erg gezellig zo met z’n viertjes.


2013-2014

De winter van 2013/2014 hebben we doorgebracht in Marokko en natuurlijk kun je ook dit reisverslag lezen.


In de zomer van 2014 ging onze reis naar Ierland en Schotland, twee ontzettend mooie landen met vriendelijke mensen, mooi weer en geen midges.  :-)  In Schotland hebben we een week bij de dolfijnen doorgebracht, zie hier het fotoalbum.


2013

In de zomer van 2013 zijn we naar Noorwegen geweest: heen via Denemarken en terug via Zweden/Denemarken.

Lees hier het reisverslag.


Onze eerste ‘grote’ reis was naar Spanje-Marokko-Portugal in januari/februari/maart


2012

Onze allereerste reis was 4 weken Duits-talig. Toen hadden we nog geen website maar ik hield wel een verslag bij en stuurde pdf’s naar huis.


Privacyverklaring


© 2013 Lia Keizer